Interieur verlichting voor uw auto met ambient light

Een auto waar echt iedereen van onder de indruk is. Die ziet er niet alleen mooi van buiten, maar ook zeker strak van binnen uit. Met interieur verlichting voor een auto creëert u heel eenvoudig een compleet unieke uitstraling. Dit type ambient light kan compleet naar eigen stijl geplaatst en gebruikt worden. Van Neon rood tot flitsend geel, u heeft zelf de vrije keuze.

Wilt u nou meer weten over ambient ligt en hoe auto sfeerverlichting installeren te werk gaat? In dit artikel duiken we dieper in de verlichtende wereld van deze ambient lighting. Bent u straks helemaal klaar om uw auto naar het volgende niveau te tillen? Maak dan direct een afspraak of neem eens vrijblijvend contact met ons op. Wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden en vertellen u meer over hoe onze professionals uw auto onder handen kunnen nemen.

Hieronder vindt je het antwoord op de meest gestelde vragen over Ambient Lighting

Simpel gezegd is ambient light sfeerverlichting. Dit zijn lampen die op de accu van uw auto licht geven om een unieke uitstraling aan uw auto te geven. In tegenstelling tot veel andere accessoires wordt het niet aan de buitenkant van uw auto gemonteerd maar juist in het interieur. We spreken dan ook vaak over ‘interieur verlichting auto’ of auto binnenverlichting. Tegenwoordig komt bijna alle auto sfeerverlichting in de vorm van LED strips. Deze zijn in allerlei vormen en hoeken te buigen, en kunnen zowel lang als kort gemaakt worden. Hierdoor is het ideaal om gebruikt te worden in auto’s. Het volgt eenvoudig de vormen van het carrosserie en geeft detail aan elementen zoals het dashboard, de deuren, etc.

Er zijn meerdere redenen waarom steeds meer auto eigenaren voor ambient light kiezen. Eén van die redenen hebben we net al benoemd: Het geeft heel eenvoudig een compleet unieke en bijzondere uitstraling. Maar dat is niet de enige reden:

Ambient light is toegankelijker geworden

Vroeger bestonden er ook wel zaken als ambient lighting auto, maar was dit vaak erg moeilijk en onhandig. Grote neon buizen die vaak op maat gemaakt moesten worden of onhandige gloeilampen die heel heet werden.

Nu dat bijna alle auto sfeerverlichting gemaakt is van LED strips is het vele malen toegankelijker voor auto eigenaren. Een auto hoeft niet helemaal uit elkaar gehaald te worden voor mooie ambient verlichting auto.

Ambient lighting geeft een ruimer gevoel

Door de ambient lighting op een slimme manier te installeren kan er een extra ruim gevoel gegeven worden. Op die manier lijkt vooral ‘s nachts de binnenkant van uw auto veel groter. Leuk voor uzelf, maar uitermate indrukwekkend voor uw passagiers.

En dat alles tegen een hele aantrekkelijke prijs.

Sfeerverlichting zorgt voor een veiligere en fijnere rijervaring

Uit onderzoek van BMW en de Lighting Engineering Group van de bekende Ilmenau University of Technology in Duitsland is gebleken dat ambient lighting de waargenomen veiligheid van een bestuurder kan verhogen.

Bestuurders blijven daarnaast extra wakker tijdens nachtrijden en ervaren gemiddeld een stuk hoger rijcomfort.

Ambient lighting in auto’s is zeker niet verboden. Er zijn heel veel regels over hoe een auto eruit moet zien van de buitenkant, maar een stuk minder regels over het interieur. Wat wel belangrijk is, is dat sfeerverlichting in de auto geen afleiding voor andere bestuurders geeft. Fel knipperend licht kan bijvoorbeeld bestuurders afleiden en ongelukken veroorzaken.

Een agent zal hier dan ook snel bij ingrijpen. Wel belangrijk is om te realiseren dat ambient light in een auto erg opvalt in het donker. En alhoewel u hier nooit een boete voor krijgt kan het de politie wel aanzetten om u vaker staande te houden voor een onderzoek. Nu hebben wij dit persoonlijk nooit meegemaakt, maar het is wel iets om rekening mee te houden.

Veel autoliefhebbers vragen zich af: kan ik zelf sfeerverlichting in de auto inbouwen? Het korte antwoord hierop is: nee waarschijnlijk niet. Het inbouwen van sier- en sfeerverlichting vraagt om veel kennis en ervaring met de elektronica van uw auto.

Verkeerde aansluitingen kunnen potentieel voor schade of zelfs tot brand leiden. Tenzij u zelf veel ervaring heeft met dit soort klussen raden wij aan om een professionele garage in te schakelen die specifiek gespecialiseerd is in het installeren van ambient light en sfeerverlichting auto.

Van de nieuwste BMW tot een vintage Mercedes, wij kunnen echt alle merken en alle modellen onder handen nemen. Deel met ons jouw visie, en wij zorgen ervoor dat jij binnen een dag de ultieme bolide krijgt. Jouw succes is ons succes.

Bij ProCarTech kunnen wij sfeerverlichting auto inbouwen voor ieder merk en model.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Ambient light BMW
  • Ambient light Mercedes
  • Ambient light Volkswagen
  • Ambient light Audi
  • Ambient light Opel
  • En nog veel meer

Kies voor ProCarTech voor al uw ambient light sfeerverlichting

Als online specialist en vertrouwde Nederlandse garage helpt ProCarTech al jarenlang klanten met het krijgen van hun droomauto. Wij zijn dan ook de eerste keuze voor mensen uit heel Nederland als het gaat om ambient light inbouwen en het plaatsen van interieur verlichting auto. Geen wonder, want wij bieden veel voordelen:

Door nauwe samenwerking met onze leveranciers kunnen wij de kosten van onze producten erg laag houden. Omdat wij alle installaties zelf uitvoeren zijn wij vele malen goedkoper dan veel andere garages. Deze scherpe prijzen zorgen ervoor dat u op een betaalbare manier een ontzettend luxe auto kunt krijgen die vele malen duurder lijkt dan u uit hoeft te geven.

Onze professionals zijn ware artiesten als het gaat om ambient lighting in een auto. Ze hebben jarenlange ervaring met het inbouwen van complete systemen en kunnen iedere droom werkelijkheid maken.

Iedere autoliefhebber wil het beste voor zijn auto. Als echte autofanaten hebben wij van onze passie ons beroep gemaakt. Wij denken daarom altijd met onze klanten mee om het maximale te behalen en werken daar graag een beetje harder voor.

Wij zijn pas tevreden wanneer we met trots de auto aan jou en je vrienden kunnen laten zien. Onze vakmannen doen niet aan half werk, wij gaan tot het uiterste voor het allerbeste resultaat.

Bekijk onze projecten of kom langs

Benieuwd naar de auto’s waar wij al ambient light in hebben geplaatst? Bekijk dan eens onze social media voor foto’s van verschillende projecten. Of kom eens langs in onze showroom. Hier kan je live de ambient lighting voor auto’s zien en testen om een idee te krijgen wat er allemaal mogelijk is.

Heb je vragen? Neem contact met ProCarTech op voor een persoonlijke uitleg van één van onze experts.

Ambient light auto bij procartech