Chrome delete/ ontchromen

Ontchromen of chrome delete
Ben je ook uitgekeken op het chroom op je auto? Laat het dan ontchromen in mat, satin of glans zwart. Hiermee creëer je afhankelijk van de gekozen folie voor een stoere, moderne of stijlvolle uitstraling. Het wrappen van de chrome delen van een auto wordt ontchromen of chrome delete genoemd.

Tegenwoordig is het mogelijk om bij de meeste autofabrikanten een black edition pakket te bestellen waardoor sierlijsten, grill en overige sierdelen al zwart zijn. Bij bestaande auto’s die dit niet hebben is het mogelijk om dezelfde uitstraling te creëren door deze onderdelen te laten wrappen.

Het uit laten voeren van een chrome delete is altijd goedkoper dan de chromen delen bij de dealer te laten vervangen voor zwarte sierdelen.

Wat kunnen wij ontchromen?
Eigenlijk kunnen alle chrome delen zoals dakdragers, sierlijsten bij de ramen, in de bumpers en de grill gewrapt worden. Maar ook complexere vormen zoals een spiegel behuizing van een Tesla kan doormiddel van een chrome delete gewrapt worden.

Welke keuze in kleuren zijn er voor chrome delete?
Chrome delen worden meestal gewrapt in mat, satin of glans zwart. Maar we kunnen ze ook wrappen in carbon, geborsteld staal, of kleur naar keuze.

Bij een Tesla’s is het in combinatie met een full carwrap erg mooi om de deurgrepen in dezelfde kleur te wrappen zodat deze als het ware ‘wegvallen’ met als resultaat dat het geheel veel strakker oogt.

Hoe wordt een chrome delete uitgevoerd?
Het wrappen van de chrome delen is een secuur werk. De raamlijsten zitten meestal vast op de auto en kunnen niet altijd gedemonteerd worden. Bij de raamlijsten zitten altijd rubberen strips die strak tegen het chrome aanzitten. Omdat we de folie strak langs de chrome delen moeten snijden is een vaste hand en de juiste manier van snijden essentieel. Wij weten uit ervaring hoe wij moeten snijden zodat wij niets beschadigen.

Alle overige delen die wel gedemonteerd kunnen worden zoals de grill in de bumper worden door ons ook altijd gedemonteerd. De grill in de bumper kan ook ontchromed worden als de bumper en grill op de auto blijft zitten. Echter heeft dit als nadeel dat de folie niet goed tot aan de zijkanten van de grill aangebracht kan worden. Hierdoor kan er nog steeds een randje chrome zichtbaar blijven, of er kan vocht achter de folie komen waardoor de folie op den duur los gaat laten.

Wij demonteren altijd de gehele bumper bij het ontchromen van een grill. De grill wordt dan losgemaakt van de bumper en apart gewrapt waardoor we de folie op de juiste manier aan kunnen brengen. Dit kost extra tijd, maar kwaliteit en het perfecte eindresultaat is het enige wat telt.

Ook bij de chromen spiegels van een Tesla gaan we niet voor de snelle methode. De spiegels worden gedemonteerd, en in zijn geheel uit elkaar gehaald en ieder deel afzonderlijk ontchromed.

Hoe lang zijn wij bezig met een chrome delete?

Dit is afhankelijk van de hoeveelheid chrome die erop een auto

Service & Garantie

  • 3 jaar garantie op de montage
  • Leenauto is eventueel mogelijk
  • De duurzaamheid van de folie is minimaal 5-7 jaar.

Chrome Delete feiten

  • Je kan met gewrapte chrome delen door de wasstraat
  • Veel goedkoper dan een set nieuwe lijsten, grill en dakdragers
  • De wrap is na jaren zonder beschadigingen eenvoudig te verwijderen
  • Door keuze tussen mat, satin en glans heb je meer keuze dan bij de dealer