Bear Lock

BearLock® is HET mechanische versnellingsbak- of stuurasslot, ter voorkoming van voertuigdiefstal. Alleen de originele BearLock® zal ten allen tijde herkenbaar zijn aan het Berenlogo.

Het systeem wordt volledig geïntegreerd ingebouwd, in “harmonie” met de bestaande techniek in het voertuig. Het systeem wordt ten allen tijde vastgezet door middel van zogenaamde afbreekbouten en/of –moeren, zodat het systeem permanent in het interieur verankerd is.

De bediening is uiterst simpel en u zet het systeem in werking in de “R-stand” (achteruit) bij handgeschakelde transmissie of in “P-stand” (parking) bij automaten.

In die gevallen het niet goed mogelijk is de versnelling te blokkeren, kiezen we ervoor om in plaats daarvan de stuuras of stuurkolom te vergrendelen.

Sinds kort kan BearLock® een totale beveiligingsoplossing bieden voor uw bedrijfsauto! Waarbij naast uw voertuig óók uw laadruimte op een slimme wijze beveiligd wordt. 

 Waarom BearLock? De voordelen:

1. Uniek & gepatenteerd systeem

BearLock® is internationaal en Nederlands patenthouder van het NRK-FK principe bij voertuig gebonden mechanische beveiligingssystemen. Dit is het fietsslotprincipe (sleutel is er alleen uit te halen bij vergrendeling) in combinatie met een omklapbare sleutel. Daarmee is BearLock® het enige legale en officiële systeem met dit principe in deze klasse.

Wat betekent dat concreet voor u? Aanschaf van de enige, echte BearLock® geeft u zekerheid van continuïteit in service, garantie én niet onbelangrijk probleemloze acceptatie bij de verzekeraar! Voor nu en in de toekomst. 

2. 10 jaar garantie

BearLock®-Benelux is sinds 2002 actief op de Nederlandse & Belgische markt. Door onze uitstekende ervaringen & betrouwbaarheid geven we vanaf januari 2013 met vertrouwen 10 jaar garantie op onze BearLock® versnellingsbak –en stuurassloten. Voor meer details over onze verwijzen we u graag hier naar onze garantievoorwaarden

Tegenwoordig zien we dat bij meer en meer beveiligingssystemen u slechts een minimum (2 stuks) aan sleutels of handbedieningen ontvangt. Mocht u dan onverhoopt een sleutel kwijtraken dan bevindt u zich meteen in een penibele situatie. BearLock®-Benelux levert u wél gewoon standaard 3 sleutels bij aanschaf van onze systemen. In het geval van verlies van sleutel(s) hebben we de mogelijkheid nieuwe sleutels bij te bestellen middels onze veilige sleutelprocedure. Bij de deelpagina 

4. Robuust

Éénmaal ingebouwd, is het systeem vrijwel niet te kraken, zonder de auto (chassis) ernstig te beschadigen. Zowel het slotmechanisme als alle ondersteunende onderdelen zijn puur mechanisch. Daarnaast zijn deze onderdelen van speciale combinatie lageringen staal gemaakt. Er bestaat geen snelle en/of gemakkelijke vormen van ontmanteling voor de autodief. Dit alles maakt diefstal in de praktijk uiterst onaantrekkelijk.

5. Géén storingen

BearLock® is een volledig “stand-alone” systeem. Daardoor heeft u de zekerheid dat BearLock® niet in conflict zal treden met enige elektronische- of automanagementsystemen. Tevens sluit u hiermee de  mogelijkheid van vele ongemakkelijke situaties uit. Denkt u aan storingen of “loze akoestische concerten” die andere beveiligingssystemen kunnen geven.

6. Géén abonnementskosten

BearLock® is een éénmalige uitgave voor uw voertuig. U hoeft zich geen zorgen maken over verborgen of nakomende kosten. De BearLock® is niet gebonden aan enige abonnementsvormen. Nu én in de toekomst niet. U heeft geen verrassingen als het verlengen van contracten of enige stijgende kosten. Gewoon éénmalig de BearLock® aanschaffen en daarna heeft uw portemonnee een welverdiende rust!

7. Géén herkeuringen & onderhoud

Vanwege de unieke en mechanische eigenschappen is elk BearLock® systeem vrijgesteld van jaarlijkse herkeuringen. Bij andere voertuigbeveiligingssystemen wordt dit vaak wél gevraagd (door verzekeraar en/of officiële instanties). Naar verloop kunnen andere systemen aangetast raken en storingen geven. Bij BearLock® hoeft u geen tijd, moeite en kosten te besteden aan het tijdig bijhouden van deze herkeuringen. En wat gaat uw verzekeraar besluiten als uw voertuig gestolen is en zij komen erachter dat uw herkeuring verlopen is?…Ook behoeft het systeem na plaatsing géén enkel onderhoud meer. Kortom BearLock® bezorgt u géén nazorgen en maakt het systeem jaar op jaar steeds voordeliger in gebruik!

8. Snel & simpel in gebruik

U heeft zelf “de sleutel” in handen! Door middel van een snelle druk of draaibeweging vergrendelt u zelf uw voertuig tegen autodiefstal. De handeling vergaat net zo éénvoudig als bijvoorbeeld het omdoen van uw veiligheidsgordel. U draagt zelf actief bij voorkoming van uw voertuig en legt niet uw afhankelijkheid in een reactief systeem. Een prettige gevoel!

9. Veilig op weg

Verkeersveiligheid moet altijd voorop staan. Daarom levert BearLock® alleen systemen die een slimme ingebouwde veiligheid hebben zonder in te boeten op bedieningsgemak. U kunt met een gerust hart op weg zonder risico dat het systeem per ongeluk of spontaan in werking treedt.

10. Vriendelijk voor uw voertuig

Het BearLock® systeem past zich aan het voertuig en niét andersom.  Het voegt slechts iets toe en beschadigt niet de bestaande techniek of interieur van uw voertuig. Dit is een cruciaal uitgangspunt. Denkt u bijvoorbeeld eens aan behoud van uw fabrieksgarantie bij uw voertuig?… BearLock® werkt hierin samen met verscheidene importeurs samen op dit punt. Sterker nog, zelfs mede om deze reden staan een aantal auto-importeurs alleen het BearLock® systeem toe als mechanische autobeveiliging!

11. Beveiligt PREVENTIEF

Met de BearLock® blijft uw voertuig op zijn plek staan! En dat al 35 jaar lang. Waarom achter een voertuig aangaan, terwijl het voorkomen had kunnen worden? Naast dat u een “lege plek” toch niet mee wilt maken brengt elke diefstal aanzienlijke (maatschappelijke) kosten met zich mee. Denkt u aan inzet van onder andere opsporende instanties en verzekeraars. Maar denkt u vooral aan uw eigen situatie: hoe onthand zou u in die situatie zijn? Hoe zit eventuele andere waardevolle bezittingen in uw voertuig? Krijgt u uw auto naar (nieuw)waarde vergoed? In wat voor staat vindt u uw voertuig terug?…Laten we het verlies alstublieft houden bij één partij: de autodief!

Welke situaties u met onze BearLock systemen kan ondervangen…

  • Juist bij uw bedrijfsauto geeft diefstalverlies een nog veel grotere schade dan puur de waarde van uw bedrijfsauto… Veelal is uw bedrijfsauto cruciaal bij de voortgang van uw bedrijf én dus broodwinning. Het niet meer kunnen functioneren voor uren, wellicht dagen lang kunnen u ernstig duperen.
  • Denkt u ook aan de bijkomende materiële schade! Al het materiaal, gereedschap en andere noodzakelijke/onmisbare zaken (zoals inrichting van de laadruimte) die moeilijk vervangbaar zijn. Als uw bedrijfsauto gemakkelijk meegenomen kan worden is dit vaak “bijvangst” voor de dief…maar onmisbaar voor u. De beveiligingsmiddelen die “af-fabriek” worden uitgerust zijn vaak bekend bij de dief en dus éénvoudig onschadelijk te maken.
  • Houdt u ook rekening met de voorwaarden van uw verzekeraar. Met name inzake de goederen in uw bedrijfsauto. Die zijn vaak ongedekt bij voertuigdiefstal of worden alleen vergoed in werk gerelateerde situaties. Dat betekent in de praktijk dat er van u verlangd wordt dat aan het eind van een lange werkdag u goederen uit uw voertuig dient te halen. Hoe vaak gaat u dat doen?…dag in dag uit?…
  • Realiseert u zich tevens dat diefstal van een complete bedrijfsauto ook enorm veel gedoe kan geven met naheffing BPM, BTW etc. Ook daarmee wordt u nog eens geconfronteerd.

Procartech Officieel dealer van Bear Lock