Wat is Chiptuning?

Chiptuning is het softwarematig verhogen van het motorvermogen van de auto. Het maximale vermogen uit je auto halen zonder begrenzing.

Steeds meer autoliefhebbers kiezen ervoor om hun auto te laten chiptunen. Logisch, want er zitten heel veel voordelen aan. Niet alleen snelheidsfanaten maar ook slimme rijders komen erachter dat een auto chippen de ideale oplossing is.

Bij ProCarTech kunnen wij niet alleen auto’s chippen, wij stellen ze heel precies af zodat de auto’s optimaal kunnen presteren. Benieuwd hoe wij te werk gaan? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op!
Hieronder vind je meer informatie over de voordelen van chiptuning en hoe wij globaal te werk gaan. Klik hier om te zien hoeveel pk jouw auto erbij krijgt!

Wat is chiptuning?

Iedere moderne auto is voorzien van een geïntegreerde ecu en software die alle onderdelen aansturen. Deze staan zo ingesteld dat iedere gemiddelde bestuurder op een ‘normale’ manier kan rijden en dat je natuurlijk niet te hard kan.

Chiptuning is het softwarematig verhogen van het motorvermogen. Elke auto heeft tegenwoordig een motormangement, ook wel ECU genoemd. Hierin staat alle informatie opgeslagen die nodig is om de motor te laten doen wat u ervan vraagt.

Voordelen van chiptuning?

ProCarTech staat bekend als de expert op het gebied van chiptuning in Flevoland en zeker als de plek voor chiptunen in Almere. En dat is niet gek. Chiptuning biedt namelijk veel voordelen:

  1. Je auto krijgt een hogere topsnelheid.
  2. Je hebt veel meer vermogen en kan zwaardere ladingen vervoeren en trekken.
  3. 0-100 km/u wordt vele malen sneller. De acceleratie ervaart een ongekende verbetering.
  4. Minder brandstofgebruik. Zolang je normale snelheden aanhoudt zal chiptuning voor een beter functionerende auto zorgen die minder verbruikt.        
  5. De auto zal veel soepeler rijden.
Wat is chiptuning?