Wat zijn de voordelen van chiptuning?

Steeds meer autoliefhebbers kiezen ervoor om hun auto te laten chiptunen. Logisch, want er zitten heel veel voordelen aan. Niet alleen snelheidsfanaten maar ook slimme rijders komen erachter dat een auto chippen de ideale oplossing is.

Bij ProCarTech kunnen wij niet alleen auto’s chippen, wij stellen ze heel precies af zodat de auto’s optimaal kunnen presteren.

Ben je benieuwd hoeveel pk`s er in jouw auto bijkomen?

Gebruik onze handige tool!
Je ziet direct hoeveel pk`s er in jouw auto bijkomen.

Hieronder lees je meer over de voordelen van chiptuning en hoe wij te werk gaan.

Hoe wij te werk gaan

Er zijn verschillende manieren om te chiptunen. Bij ProCarTech bieden wij dan ook alle mogelijkheden aan. Chiptuning is beschikbaar voor alle automerken en modellen, zoals Mercedes chiptuning, BMW chiptuning, Volkswagen chiptuning, Audi chiptuning en meer. Het grootste verschil zit in de turbo.

Auto’s chippen met turbo werkt anders dan chiptuning voor auto’s zonder turbo.

Een auto zonder turbo kan via chiptuning een prestatieverhoging verwachten van ongeveer 10%. Een auto met turbo zal maarliefst 40% beter presteren. Beide auto’s genieten van het grootste voordeel: de auto rijdt veel fijner.

Dit soort tuning wordt ook wel “Stage 1 Chiptuning” genoemd.

Sportauto’s, en wagens die al Stage 1 Chiptuning hebben gehad, komen in aanmerking voor de zogenoemde “Stage 2 Chiptuning”. Deze stap maakt auto’s nog sneller en efficiënter. Onze technici optimaliseren jouw auto op nog meer verschillende vlakken om nog meer vermogen eruit te halen.

Waarom je voor ProCarTech kiest

1. ProCarTech is dé chiptuning expert van Flevoland met jarenlange ervaring.

Ons team weet echt alles van chiptunen. Met de hulp van onze technici en onze professionele tools zorgen wij voor de beste resultaten. Van Volkswagen Golf tot een Mercedes-Benz Mclaren SLR, wij kunnen echt iedere wagen verbeteren.

2. Razendsnel chiptunen en direct weer verder rijden

Niemand houdt van wachten. Daarom zorgen wij ervoor dat jouw auto razendsnel gechipt kan worden. Zodra je bij ons in de werkplaats langskomt hebben wij jouw auto klaar binnen 1-3 uur. Je kan bij ons in de wachtkamer plaatsnemen, genieten van lekkere gratis koffie of even werken op onze gratis Wi-Fi. Ga je liever even op stap? Ook geen probleem.

3. Leenauto voor wie wil

Veel klanten kiezen ervoor om te wachten tot hun auto klaar is. Maar soms heb je die tijd gewoon niet. In dat geval krijg je van ons een leenauto mee zodat je de vrijheid hebt om te gaan en staan waar je maar wilt.

Heb je vragen of wil je weten of jouw auto geschikt is voor chiptuning?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Wat is chiptuning