Tuning pakketten

Hoe wij te werk gaan?

 

Er zijn verschillende manieren om te chiptunen. Bij ProCarTech bieden wij dan ook alle mogelijkheden aan. Chiptuning is beschikbaar voor alle automerken en modellen, zoals Mercedes chiptuning, BMW chiptuning, Volkswagen chiptuning, Audi chiptuning en meer. Het grootste verschil zit in de turbo.

 

  1. Wij lezen de software uit via de diagnose-stekker (OBD) van de auto.
  2. Wij moeten de ECU uitbouwen en openmaken om hem vervolgens direct op de ECU te lezen

 

Als wij de software uitgelezen hebben op een van de twee bovenstaande manieren dan slaan wij deze op in onze database. Een versie om te bewerken en een versie als backup van de originele versie. Vervolgens gaat de programmeur aan de slag en maakt de aanpassingen in de software aan de hand van uw wensen.

Als alle aanpassingen voltooid zijn slaat de programmeur deze aangepaste softwareversie op en schrijft deze terug in de ecu.

Vervolgens wordt er een testrit gemaakt om te beoordelen of alles naar wens is.

 

Auto’s chippen met turbo werkt anders dan chiptuning voor auto’s zonder turbo.

 

Een auto zonder turbo kan via chiptuning een prestatieverhoging verwachten van ongeveer 20%. Een auto met turbo zal maarliefst 40% beter presteren. Beide auto’s genieten van het grootste voordeel: de auto rijdt veel fijner.

 

Dit soort tuning wordt ook wel “Stage 1 Chiptuning” genoemd.

 

Sportauto’s, en wagens die al Stage 1 Chiptuning hebben gehad, komen in aanmerking voor de zogenoemde “Stage 2 Chiptuning”. Deze stap maakt auto’s nog sneller en efficiënter. Onze technici optimaliseren jouw auto op nog meer verschillende vlakken om nog meer vermogen eruit te halen.