Vindt u het ook zo vervelend om steeds maar uw telefoon ergens te moeten ophangen in uw auto? Dan is Apple Carplay inbouwen wellicht iets voor u (Android ook mogelijk). Eén van de grote voordelen in de auto op het gebied van comfort is dat u uw smartphone kunt verbinden met uw auto console. Apple Carplay en Android Carplay maken dit helemaal mogelijk, en zorgen ervoor dat uw auto een stuk slimmer is. Helaas beschikken (nog) niet alle auto’s over deze functie en daarom staan wij voor u klaar als u Apple Carplay wilt inbouwen.

Beschikt uw auto niet over een ‘moderne’ radio? Geen zorgen, want wij van ProCarTech kunnen uw Apple CarPlay inbouwen in uw auto. Ons bedrijf maakt gebruik van de nieuwste terminals en systemen die ervoor zorgen dat uw auto feilloos aansluit op uw smartphone. Op deze manier geniet u nu en over een aantal jaren nog steeds van CarPlay. Het systeem werkt vrijwel voor bijna alle telefoons met een Bluetooth-verbinding. Wanneer u een nieuwe smartphone met bluetooth heeft zal het systeem dus gewoon optimaal blijven werken. Tevens is het ook altijd nog mogelijk om via een laadkabel verbinding te maken, wel zo fijn!

Apple carplay inbouw voordelen
Apple carplay navigatie

Voordelen Apple CarPlay inbouwen

Er zijn talloze redenen waarom Apple CarPlay zo populair is en tegelijkertijd ook handig is. Het belangrijkste is uiteindelijk wel uw veiligheid. Desondanks dat het verboden is om tijdens het besturen van een auto op uw telefoon te zitten, wordt het tot de dag van vandaag nog met regelmaat gedaan. Naast een enorme boete, kan op uw telefoon zitten tijdens het besturen van een auto voor afleiding en gevaar zorgen. Apple carplay is minder afleidend en heeft vrijwel alle opties van uw telefoon. U kunt het zo zien: uw telefoon die aangesloten is op het scherm van uw auto.

Navigatie na inbouwen Apple CarPlay

Een ingebouwde navigatie is natuurlijk fijn. Wel is het probleem vaak dat de kaarten actueel moeten blijven. Niet alleen worden de instructies over uw speaker gelezen, maar u zult de rij instructie ook op uw scherm zien verschijnen. Veel standaard navigatie systemen worden niet geüpdatet en werken soms onhandig. Een Apple CarPlay inbouwen is zeer handig hiervoor en hierdoor krijgt u toegang tot uw favoriete navigatiesoftware zoals onder andere:

✔️ Apple Maps

✔️ Google Maps

✔️ Waze

✔️ TomTom Go

Uw Favoriete Apps

Naast de handige navigatie kunt u ook gebruik maken van andere handige apps in de auto om uw comfort en alertheid te verbeteren. Zo zijn er een aantal verschillende grote apps die compleet geïntegreerd zijn hiervoor, denk bijvoorbeeld aan apps zoals:

✔️ Spotify

✔️ Flitsmeister

✔️ Whatsapp

Daarnaast zijn er nog boordevol andere apps waar u gebruikt van kunt maken. Het aantal apps die Apple CarPlay ondersteunen stijgt ieder maand. Genoeg keuze dus!

Bestuur uw smartphone met Siri

Al die apps en handige snufjes zijn leuk en aardig, maar ze moeten ook veilig te gebruiken zijn natuurlijk. Om deze reden zijn al onze systemen niet alleen te bedienen vanaf een touchscreen, maar de apps werken ook heel goed via stembesturing door middel van Siri. Via uw stembesturing verstuurt u heel gemakkelijk uw appjes, zoekt u het juiste muzieknummer, belt u iemand of wijzigt u uw navigatie. En dat is allemaal mogelijk via de stembesturing, wel zo handig!

Apple carplay inbouwen siri
Apple carplay in laten bouwen

Twee manieren Apple Carplay inbouwen

Het inbouwen van Apple CarPlay wordt op verschillende manieren uitgevoerd. Hieronder leggen wij u uit hoe dit te werk zal gaan:

✔️ Bestaand console: Het inbouwen van Apple CarPlay is zeer eenvoudig. Veel moderne auto’s hebben tegenwoordig de mogelijkheid om vanuit de fabriek Apple CarPlay in te bouwen. Wanneer u of de eerste eigenaar hier niet voor gekozen heeft, dan heeft u deze optie niet. In dit geval kunnen wij vervolgens uw media console ombouwen en activeren door middel van codes om er voor te zorgen dat u dit achteraf wel heeft.

✔️ Nieuw console: Heeft uw auto een wat verouderde media console en wilt u een upgrade? U hoeft zich geen zorgen te maken hierover. Wanneer u hiervoor kiest, verwijderen wij uw vorige media console en vervangen wij deze door een nieuwe te plaatsen waarmee u alle moderne functionaliteiten zal beschikken. Zo heeft u de luxe zonder er een fortuin voor uit te geven.